Bi-Unique kombikjelke

kombikjelke for alpint, skøyter, pulk og vogn

Biskien er godt egnet for trygg ledsaging. Bruker sitter stabilt og lavt, og er godt beskyttet. Det finnes mange muligheter for stropping og ekstrautstyr som kan hjelpe ulike brukere og ledsagere. Biski-brukeren kan få skien til å svinge med liten egeninnsats. Det er bare å flytte vekten litt over på siden, så vil skien svinge av seg selv. Det klarer de fleste brukere med litt øving. Slik blir ikke brukeren "passasjer" i bakken, men fungerer i team med ledsager.

Aktuelle brukere for biski er: quadriplegikere, hemiplegikere, muskelsyke, beinskjøre, utviklingshemmede, multihandikappede og tetraplegikere.

Bi-ski, nå med nye ski!! (kan levers med demper)

Da jeg kom over Biski på et kurs i Finland for 20 år siden, så jeg fantastiske muligheter for mange med mer sammensatte funksjonshemninger til å komme seg ut i bakkene. På et besøk i Winter park fikk jeg bekreftet potensialet til dette utstyret. Alle som ikke kunne bli selvstendige i sitski, fikk fantastiske opplevelser i biskien. Flere har mulighet til å greie seg selv i biskien som har lavere tyngdepunkt og større støtteflate. Mange brukere vil også alltid være avhengig av ledsager i bakkene. Biskien svinger utrolig godt ved tyngdeoverføring og er lett å ledsage. Biskien fungeres best i enkle og moderate bakker.

  • Alternativet for alle som ikke kan bli selvstendige i sitski!
  • Lavt tyngdepunkt og god stabilitet - lett å ledsage
  • Finnes i barn, junior og voksenstørrelse
  • Varierte stroppemuligheter til ulike funksjonshemninger
  • Utrolig gode svingegenskaper; lett å styre, selv for de svakeste
  • Fungerer godt i alle heistyper, kan jekkes opp i stolheis-posisjon
  • Leveres med ledsagerpakke (sele og slynger)
  • Kan leveres med krykkestaver, støtteski, håndtak , ledsagerbøyleforlenger og evt spesialtilpasninger for nakkestøtte
  • Tilbyr også varmepose og grepsforsterker

Tilleggsutstyr:

Langrennspakke

Understell med langrennski, samt pulkdrag, støtteski og fester. Kan da brukes som pulk.

Skøytepakke

Du kan raskt skifte over til skøyter, og dytte Biskien på isen.

Hjulpakke

Du kan montere et hjul foran og to bak; vips har du en "joggevogn".

Krykkestaver Superlite

Selvstendige brukere av biskien benytter krykkestaver for å holde balansen og sette igang svingene. Andre med brukbart grep og koordinasjon av overekstremiteter bruker også krykkestaver, selv om de er avhengig av ledsager.

Krykkestavene kan justeres på lengde, og kan "flippes" mellom kjørestilling og støttestilling.

Støtteski

Støtteskiene monteres enkelt bak på sitsen og justeres opp eller ned med nøkkel. Støtteskiene har to funksjoner. De brukes når bruker øver seg på å kjøre selv. Biskien kan kantes fra side til side uten å velte. Ledsager kan øke avstanden og ledsage med line. Dette fungerer bare i flate bakker. Mange setter på støtteskien når man skal ha pause. Man kan sitte i skien og hvile, uten at den velter.

Håndtak

De som har liten kontroll over armer kan holde i et håndtak som monteres på rammen. Det er viktig at også disse brukerne får benytte alt de har av bevegelsesmulighet i armer og overkropp til å svinge skien. Men det er også bra med muligheter for avlastning av armer i perioder. Skien svinger uansett godt med lening av hode og kropp.

Hodestøtte

De aller svakeste brukerne kan montere hodestøtte. Da blir man sittende ganske fiksert, og ledsager må forsterke bevegelser til bruker for å lage svinger. Slik får selv de med minst kroppskontroll og lavest kognisjon glede av å være i alpinbakken.

Ledsagerpakke

Sitski Norway leverer ledsager pakke med biskien. Det er viktig at ledsager alltid er forbundet med skien, slik at man unngår uhell og fall. Ledsagerpakka består av sele, slynger og karabiner.

Ledsagerbøyleforlenger

Monteres på bøylen, og kan gjøre det mer komfortabelt å ledsage, og man orker lenger.
Grepsforsterker: for dem som har noe affiserte overeks, men som kan håndtere krykkestaver med hjelp for grepet.

Varmepose

Mange brukere av biski har nedsatt sirkulasjon og egenaktivitet. Disse kan ha større glede av aktiviteten dersom de holder varmen. Sitski Norway kan levere varmeposer til dette formålet.

Støtdemper

Et alternativ for de brukerne som har ekstra behov for demping.